Parklinde

100% verkocht!

In Zuiderloo zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang. Parklinde is het laatste deelplan in Zuiderloo en in december 2022 is de bouw gestart van de Parkvilla's.

Parklinde bezorgt Zuiderloo allure

Het plandeel Parklinde ligt aan de westkant van Zuiderloo. Het karakter van dit nieuwe plandeel valt te omschrijven als dorps, met volop variatie en lommerrijk. Met in totaal 36 woningen in 5 verschillende types, waarvan 6 stijlvolle Parkvilla’s aan de rand en 30 woningen in het hart van de wijk.

Het geheel krijgt een ruimtelijke opzet, in combinatie met diverse typen tuinen en omringd door groen met veel bomen. Met wonen en parkeren duidelijk gescheiden, onder meer met behulp van parkeerkoffers. Resultaat: Volop speelruimte voor de kinderen en rustiek om te wonen. Het geliefde ‘wonen in een buurtje’, kenmerkend voor Zuiderloo, kan ook hier prima aarden. Gezellig in je eigen buurt, waar je je snel thuis voelt. Inclusief een gasloze en duurzame invulling van het wonen. Laat de toekomst maar komen.

Een groene wijk

Zuiderloo is een nieuwe woonwijk aan de zuidelijke rand van Heiloo. Deze wijk ligt in het gebied naast de Kennemerstraatweg, tussen de Zevenhuizerlaan en de Vennewatersweg. Zuiderloo is een ruim opgezette nieuwbouwwijk met een gevarieerd straatbeeld. Een kindvriendelijke, duurzame en groene wijk met het strand en de duinen heel dichtbij. Een heerlijke plek om te wonen. Het nieuwe plandeel Parklinde telt 36 woningen in vijf verschillende typen. De bouw is in volle gang!

Zuiderloo versterkt de identiteit van Heiloo

Uitgangspunt is dat Heiloo een groene gemeente met een dorps karakter is en blijft. Volgens plan is Zuiderloo dan ook tot een wijk van aaneengesloten woonbuurten ontwikkeld die op een natuurlijke wijze op de Heilooër strandwal zijn gegroeid. Mede hierdoor past Zuiderloo perfect bij het bestaande karakter van het dorp en versterkt het de identiteit van Heiloo het dorp en versterkt het de identiteit van Heiloo. In de plannen voor Zuiderloo is wat dat betreft een goede balans gevonden tussen wonen en natuur. Het volgroeide groen geeft de nieuwe wijk al direct een groene uitstraling. Op verschillende plekken in de nieuwe wijk zijn pleintjes, hofjes en speelplekken aangebracht. Alles is erop gericht om de identiteit van Heiloo op een fraaie wijze te verrijken. De realisatie van Parklinde draagt hier op gepaste wijze toe bij.

Duurzaamheid

Luxe en duurzaamheid is een prima combinatie. Dat blijkt uit het systeem van klimaatbeheersing in Parklinde. Alle Parkvilla’s worden voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. De moderne, stille warmtepomp houdt de temperatuur in huis comfortabel warm op koude dagen, en heerlijk koel op warme dagen. In huis bepaal je jouw eigen binnenklimaat. Duurzaam wonen in Parklinde gaat verder dan dat. Zo worden er PV-zonnepanelen geplaatst om deels in jouw eigen energiebehoefte te voorzien. Daarnaast worden de hemelwaterafvoeren aangesloten op een infiltratiesysteem op het eigen erf zodat het riool niet te veel wordt belast. Door toepassing van gevel-, vloer- en dakisolatie en door energiezuinige installaties voldoen de Parkvilla’s bij oplevering aan de BENG-eisen.