De Woningtypen

3^1 herenhuizen

Het betreft hier twee blokken met elk drie eengezinswoningen waarvan één hoekwoning is geschakeld. Deze 6 robuuste eengezinswoningen vind je in de zuidoosthoek van de nieuwe wijk. Gesitueerd aan de Liguster, gecombineerd met de Parkvilla’s F, G en I. De architect heeft deze 6 stijlvolle eengezinswoningen ontworpen met op de begane grondkastanjebruin en op de verdiepingen fris crèmekleurig metselwerk met een houtstructuur. De hoge ramen op de begane grondzijn mooi gecombineerd met openslaande deuren. Op het ranke zadeldak liggen donder antracietkleurige dakpannen. Opvallend in stijl en kleurstelling, mooi in harmonie met de andere woningtypes van de wijk. Zodat het visueel één smaakvol geheel vormt. Beide woonblokken hebben een zadeldak, gecombineerd met een gedraaide kap.

4 Boerderijwoningen met een historisch tintje

Deze 4 boerderijwoningen aan de zuidkant van de nieuwe wijk en hebben een karakteristieke vormgeving. De donkere houten geveldelen geven deze woningen de sfeer van dorps wonen wat vroeger kenmerkend was voor deze streek. Gecombineerd met de donkere, gemetselde plint zorgt deze styling voor een tikkeltje stoere uitstraling. Zo vormen deze boerderijwoningen een mooie verrijking van de woonvariatie in de nieuwe wijk.

10 Verandawoningen:

Uniek en beproefd woonconcept voor betaalbaar wonen

De Verandawoning is een betaalbaar woonconcept speciaal voor starters en senioren. Dit type woning telt 86m2 woonoppervlakte. Het betreft hier een blok van 10 woningen aan de noordrand van Parklinde. In het oog springen de markante dakvormen met grote gevels. Daarbij ligt 1 paar woningen onder 1 zadeldak, ook gespiegeld aan elkaar met betrekking tot de indeling. Opvallen zijn de vele ramen voor en achter over de gehele gevel. Onder meer goed voor een ruim uitzicht op het centrale plantsoen en volop lichtinval. De Verandawoningen krijgen kastanjebruin metselwerk. Op het dak komen antracietkleurige dakpannen. Alles mooi in harmonie met de overige woningtypes in de wijk.

10 Smartwoningen:

hoogwaardig wooncomfort & lage lasten

De Smartwoning is het unieke en betaalbare woningconcept van Timpaan voor een- en tweepersoonshuishoudens. Doordat de woningen rug-aan-rug gesitueerd zijn, wordt er effectief met de grondoppervlakte omgegaan. Het betreft hier 1 blok van 10 woningen met een voortuin. Samen met de 4 boerderijwoningen vormen de Smartwoningen als het ware een hofje. Rustig gesitueerd in de wijk. De bergingen liggen apart ten westen van het woonblok, de parkeerkoffer vind je aan de oostkant. De auto’s staan zo mooi uit het zicht. De Smartwoningen zijn maar liefst 6 meter breed en hebben 2 verdiepingen. De Smartwoningen worden circa 68 m2 groot en liggen centraal in de wijk, grenzend aan het plantsoen. Met een rustige kleurstelling, waaronder kozijnen, raamdelen en deuren in grijstinten. Speels afgewisseld met witte accenten en antracietkleurige dakpannen. Perfect passend bij de overige woningtypes in Parklinde.

6 robuuste Parkvilla’s met statig zadeldak

De 6 Parkvilla’s liggen verspreid en veelal aan de rand van de nieuwe wijk. Vaak grenzend aan de groen getinte setting met vrijstaande landhuizen. En qua stijl en kleurstelling in harmonie met de andere 4 woningtypes van de wijk. Zodat het visueel één smaakvol geheel vormt. De 6 Parkvilla’s hebben 2 hoofdtypes: 3 vormen de noordelijke hoeken van de wijk waarvan er 2 aan de Hoogeweg liggen en de derde aan de Liguster. De andere 3 grenzen eveneens aan deze Liguster en zijn gesitueerd in het oostelijke deel van Parklinde, passend bij de overige woningen in Parklinde. Speels van opzet, doch naadloos passend qua stijl en uitvoering. Praktisch gecombineerd met een ruime garage. De architect heeft deze stijlvolle Parkvilla’s ontworpen met smaakvol kastanjebruin metselwerk, kozijnen en deuren in 2 tinten grijs, witte goten en op het statige zadeldak antracietgrijze dakpannen. Al met al een imposant geheel.